Definicja Porto, Czerwone. Czym jest portugalskie silne (alkoholizowane) wino deserowe z regionu.

porto czerwone co to jest

Czy przydatne?

Definicja Czerwone Porto

Co to znaczy PORTO, CZERWONE: objętość alkoholu 20%, portugalskie silne (alkoholizowane) wino deserowe z regionu Douro, uważane za jedno z najlepszych, dojrzewa 8-10 i więcej lat

Definicja Passoa:
Co to jest objętość alkoholu 20%, francuski likier, sporządzony w 1986 r., otrzymywany z soku dwóch odmian passiflory pochodzącej z Ameryki Południowej porto, czerwone.
Definicja Porto Białe:
Co to jest objętość alkoholu 20%, portugalskie silne (alkoholizowane) wino deserowe z regionu Douro, uważane za jedno z najlepszych, dojrzewa 8-10 i więcej lat porto, czerwone.
Definicja Perfect Pour:
Co to jest Perfect Pour - doskonale wyporcjowana liczba płynu dzięki nalewaka. (patrz także Pouring test porto, czerwone.
Definicja Proces Produkcji Wina:
Co to jest otrzymywanym poprzez fermentację alkoholową winogron albo moszczu gronowego (wino gronowe) lub owoców albo moszczu owocowego (wino owocowe), co określane jest mianem winifikacji. Bardzo regularnie porto, czerwone.
Definicja Proces Produkcji Piwa:
Co to jest alkoholowym napojem otrzymywanym z przefermentowanej brzeczki piwnej nastawnej, przygotowanej do słodu i chmielu albo z dodatkiem ekstraktu chmielowego, czasem również surowców niesłodowanych porto, czerwone.

Czym jest porto, czerwone znaczenie w Słownik definicji na P .

  • Dodano:
  • Autor: