Definicja Cointreau. Czym jest z gorzkich pomarańczy przeważnie hiszpańskich i tych z Haiti. Jest.

cointreau co to jest

Czy przydatne?

Definicja Cointreau

Co to znaczy COINTREAU: objętość alkoholu 40%, likier z gorzkich pomarańczy przeważnie hiszpańskich i tych z Haiti. Jest likierem typu triple sec, uważany za idealny na świecie

Definicja Chartreuse zielony:
Co to jest objętość alkoholu 55%, słynny francuski likier korzenno-ziołowy, sporządzony poprzez zakonników w klasztorze La Grande Chartreuse w XVII wieku COINTREAU.
Definicja creme de framboise:
Co to jest objętość alkoholu 15-20%, Francuski likier z truskawek, otrzymywany z nalewu na truskawki, zawiera przynajmniej 250 g cukru/l COINTREAU.
Definicja creme de fraise:
Co to jest objętość alkoholu 15-20%, Francuski likier malinowy, otrzymywany z nalewu na maliny, zawiera przynajmniej 250 g cukru/l COINTREAU.
Definicja creme de cassis:
Co to jest objętość alkoholu 15-20%, Francuski likier z czarnej porzeczki pochodzący z Dijon, otrzymywany z nalewu na czarne porzeczki, zawiera przynajmniej 400 g cukru/l COINTREAU.
Definicja creme de cacao brown:
Co to jest objętość alkoholu 24-28%, likier kakaowy, otrzymywany z nalewu na zmielone ziarna kakaowca i aromatyzowany ekstraktem waniliowym, zawiera przynajmniej 250 g cukru/l COINTREAU.

Czym jest Cointreau znaczenie w Słownik definicji na C .

  • Dodano:
  • Autor: